Welpen (8-11 jaar)

Tussen 8 en 11 jaar
zaterdag 14.45-16.45 uur
Leiding: Marga, Maren, Manouk en Nick

Welpen hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.

Wat doen welpen?

Basis Scouting-technieken leren zoals knopen leren, vuur maken. Natuuropkomsten zoals bomen herkennen , speurtochten(zoektochten) en tenslotte een heleboel verschillende spelletjes met elkaar.

Vereisten om naar de Scouts te kunnen?

De basisknopen kennen, goed kunnen omgaan met je zakmes en tenminste 11 jaar zijn.

Mocht je interesse hebben in scouting en ben je tussen de 7 en de 10 jaar, kom gerust een keertje langs. Er is een mogelijkheid om 2 keer vrijblijvend te komen kijken. Uw zoon of dochter wordt dan als aspirant lid ingeschreven. Dit houd in dat uw zoon en/of dochter al wel lid is maar nog niet officieël staat ingeschreven. Na de 2de keer kan er tot een definitief besluit worden overgegaan voor eventuele inschrijving mocht uw zoon of dochter het leuk vinden. Daarna wordt het lidmaatschap omgezet in een officieël lidmaatschap.

Kampen

Je gaat met de welpen op kamp. Er zijn verschillende kampen in het jaar waaronder het minikampje. Een kampje waar je met je eigen groep een weekendje gaat kamperen.

Als je nog nooit op kamp bent geweest, kun je op dit kamp met je eigen groep ervaren wat het is om op kamp te gaan. Daarnaast gaan we ook naar het Noordelijk Pinksterkamp. Dit is het grootste kamp van het jaar. Daar komen alle groepen van het noorden bij elkaar om gezellig samen op kamp te gaan.

Meer informatie van het kamp vind je op www.noordelijkpinksterkamp.nl.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om mee op zomerkamp te gaan. Tijdens het zomerkamp ga je een week weg met de hele groep. De locatie is elk jaar anders.

Insignes

Naast alle kampen kun je bij de welpen ook insignes verdienen. Er zijn 2 a 3 momenten in het jaar dat je een insigne kunt verdienen. Dan hebben wij een aantal opkomsten in een bepaald thema achter elkaar. Bijv. een knoopinsigne. Je hebt als welp een aantal keren in een jaar kunnen oefenen op alle knopen die je als welp moet kunnen beheersen.

Op het moment dat er een welp is die deze knopen kan beheersen gaan we een insigneopkomst houden. Je legt een soort examen af. Als je leiding dan ziet dat jij daadwerkelijk de knopen beheerst krijg je een knoopinsigne. Daarnaast zijn er een aantal insignes die je moet hebben behaald om te kunnen overvliegen naar de scouts.