Scouts (11-15 jaar)

Tussen 11 en 15 jaar
Zaterdag 9.45 – 12.15 uur
Leiding: Emma en Sebastiaan

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid en beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer zeilen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen.

Het buitenleven lonkt en het land, het water en de lucht zijn favoriete plekken om op ontdekkingstocht te gaan. Scouts leren hoe ze moeten organiseren. Daar helpt de leiding je natuurlijk nog bij.

Wat doen Scouts? 

Uitdagende scoutingtechnieken, teambuilding, je eigen kwaliteiten ontwikkelen, je grenzen leren kennen en je horizon verbreden, je sociaal ontwikkelen

Wat voor activiteiten doen de Scouts? 

Grote bosspelen (Smokkelspel, Mr.X), Survival technieken aanleren (Vuur maken, Eetbare dingen zoeken in de natuur etc.), Het pionieren van keukens, nutsmiddelen en andere bouwwerken. Dit zijn enkele voorbeelden van het ruime assortiment.

Wat kun je aan het einde van het Scoutstraject?

Zelfredzaam, groepsgevoel ontwikkeld, een klein team aansturen, beperkte verantwoordelijkheid dragen, eigen ik ontwikkeld, kwaliteiten ontwikkeld die nodig zijn bij de Explorers. Geavanceerde scoutstechnieken geleerd zoals vuurmaken met meerdere houtsoorten, technieken etc.

Houd je van avontuur? En van kamperen?

Ben je 11 a 15 jaar? Dan is de scouts wat voor jou! 

Kom dan gerust een opkomst kijken. Of meld je aan via deze link

Je mag 2 x vrijblijvend komen kijken.

Patrouille

Een team is een essentiëel onderdeel van de Scouts speltak. Binnen de Scouts wordt dit een patrouille genoemd. Aan het hoofd staan een Patrouilleleider en een Assistent patrouille leider. Dit zijn de oudere,meer ervaren kinderen. Zij sturen de patrouille waar je deel van uit maakt aan. De patrouilleleider staat aan het hoofd. De assistent patrouilleleider assisteert hierbij en kan zo nodig de patrouilleleider vervangen tijdens afwezigheid van de patrouilleleider. Het leidingteam deelt de kinderen in. U kind leert hierdoor efficiënt samen te werken in een diverse groep en kan zo zijn/haar kwaliteiten ontwikkelen.

Activiteitsgebieden

Binnen elke speltak hebben we 6 activiteitsgebieden. Dit zijn uitdagende scoutingtechnieken, sport en spel, expressie, buitenleven, identiteit, internationaal en tenslotte veiligheid en gezondheid. Om een zo gebalanceerd mogelijke planning te bieden en de kinderen voldoende uitdaging te geven stellen wij de planning samen uit afwisselende activiteiten uit deze gebieden. Hierdoor leren de kinderen uiteindelijk allerlei nieuwe kwaliteiten te ontwikkelen.

Kampen 

Kamp bij de Scouts is altijd een hele aangelegenheid! Er zijn verschillende kampen in het jaar. Zo kunnen de Scouts mee naar de Noordelijke Hike Wedstrijden, of een mini-kamp. Een kamp waar je met je eigen groep een weekend gaat kamperen. Dat doen we om ons voor te bereiden op het Noordelijk Pinksterkamp.

Dit is het grootste kamp van het jaar. Daar komen alle groepen van het Noorden bij elkaar om gezellig samen op kamp te gaan. Meer informatie over het kamp vind je op www.noordelijkpinksterkamp.nl. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om mee op zomerkamp te gaan. Tijdens het zomerkamp ga je een week weg met de hele groep. De locatie varieert en wordt elk jaar gekozen tijdens een groepsraad, welke een algemeen overleg is en maandelijks plaats vindt.