Lid Worden

Het aanmelden om lid of vrijwilliger te worden kan heel makkelijk door ons te laten weten dat jijzelf of iemand anders een keer wil komen kijken. Het aanmelden gaat via Scouts Online (SOL), het online leden platform van Scouting Nederland. Nadat de aanmelding is voltooid via SOL zal er contact met je worden opgenomen om een afspraak te maken wanneer het bezoek kan plaatsvinden en bij welke speltak.

Via deze link kom je bij ons inschrijfformulier op Scouting Online.

Vrees niet, na het aanmelden ben jij of iemand anders niet meteen lid. Potentieel nieuwe leden komen altijd eerst kijken alvorens het lidmaatschap in gang wordt gezet. Voor vrijwilligers die zich aanmelden zal de secretaris of voorzitter een afspraak maken voor nadere kennismaking.

Wat houd het lidmaatschap in?

  • Je kunt 2 keer (gratis) komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden en wordt je aanmelding omgezet naar een lidmaatschap.
  • Het lidmaatschap gaat in vanaf het moment dat je aanmelding wordt omgezet naar een inschrijving, dit is tevens ook de ingangsdatum van de contributie.
  • Als je lid bent, dan verwacht de (bege)leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt komen zorg dan dat je bent afgemeld bij de (bege)leiding

Wachtlijsten

Het kan voorkomen dat bij een groep een wachtlijst van toepassing is. Als dit het geval is dan zal dit worden gecommuniceerd na het aanmelden door de secretaris. De wachtlijst wordt op volgorde van aanmelding gesorteerd en een uitnodiging wordt verstuurd zodra een plek vrij komt.

De volgende groepen hebben momenteel een wachtlijst:

BeversGeen Wachtlijst
Welpen⏳ Wachtlijst
Scouts⏳ Wachtlijst
ExplorersGeen Wachtlijst

Niet getreurd, gewoon inschrijven! Ondanks wachtlijsten proberen we altijd iedereen een plek te geven zodra deze vrij komt. Zorg ervoor dat je bent ingeschreven (Via deze link kom je bij ons inschrijfformulier op Scouting Online.) zodat wij jou weten te vinden zodra een plek vrij komt!

‼ De enige manier om onze wachtlijsten op te lossen is door het hebben van meer actieve vrijwilligers. Scouting Nederland heeft richtlijnen per speltak waaraan wij ons houden. Deze richtlijnen bepalen de grootte van een speltak (verhouding tussen leiding en leden) en hierdoor ontstaan onze wachtlijsten. Wil jij bijdragen aan Scouting en onze wachtlijsten verhelpen? Meld je aan als vrijwilliger!


Contributie

De contributie voor jeugdleden staat vermeld op de pagina Contributie

Ondanks dat Scouting een van de meest goedkope vormen van georganiseerde vrijetijdsbesteding voor kinderen is, is het betalen van de contributie, de Scout fit, het kampgeld of de kampuitrusting voor sommige ouders een knelpunt. Het is niet haalbaar en financieel gezond om daar als vereniging je contributie op af te stemmen. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om Scouting ook voor deze kinderen mogelijk te maken.
De regelingen die Scouting voor kinderen uit financieel minder daadkrachtige gezinnen mogelijk maken kun je zien als een vangnet. U kunt hiervoor terecht bij de penningmeester.