Installeren en overvliegen

Opgroeien binnen scouting

Afhankelijk van hoe oud je bent kun je binnen scouting opgroeien tot een zelfstandig en maatschappij bewust jong volwassenen. Binnen de jongste speltakken is daarbij veel begeleiding. Hoe meer ervaring je krijgt, hoe meer je los gelaten wordt om samen met je medescouts op pad te gaan. Uiteindelijk kun je er zelfs voor kiezen leiding te gaan bij scouting.

Installeren

Groepsvorming is heel belangrijk binnen scouting. Elk jaar is er een moment waarop nieuwe leden in een speltak worden geïnstalleerd. Voor veel kinderen een gewichtige gebeurtenis waar ouders van harte bij zijn uitgenodigd. Het nieuwe lid beloofd de speltak dat hij of zij zijn of haar best zal doen een goede scout te zijn. De groep bevestigt dat de scout nu lid is van de speltak en bij hen hoort. Het nieuwe lid mag nu de scoutfit van de speltak en de das van de groep dragen, met de bijbehorende emblemen en insignes. Elke opkomst wordt bij de opening door alle leden van de speltak de belofte opnieuw bevestigd door het opzeggen van de wet en het hijsen van de speltakvlag. Tenslotte is scouting een vereniging met mooie tradities die nog steeds door leiding en kinderen gewaardeerd en gedeeld worden.

Overvliegen

Van het overvliegen wordt een leuk feestje gemaakt, zoals we het leuk vinden van veel dingen een feestje te maken. De hele groep verzamelt zich en de kinderen worden op ludiek wijze uitgezwaaid door de oude en binnengehaald door de nieuwe speltak. Daar zullen ze op enig moment dan weer geïnstalleerd worden in hun nieuwe scoutfit en emblemen & insignes.

Beverwet
Belofte_website_struners
Welpenwet en belofte
Scoutswet en belofte
Belofte voor Explorers
Ik beloof mijn best te doen een goede Explorer te zijn.
Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet.
Ik wil samen met anderen het goede zoeken en bevorderen.
Ik wil de kansen die ik krijg benutten, door zo goed mogelijk om te gaan met de middelen die mij ter beschikking staan.
Jullie kunnen op mij rekenen.
Na de installatie mag het nieuwe lid zijn uniform dragen. Zowel nieuwe jeugdleden als nieuwe leiders (moeten) worden geïnstalleerd.