De ontdekkingsreis van je leven? Dat is Scouting, Jong en oud kunnen deelnemen. Scouting is voor iedereen! Elke vereniging bestaat uit zogenoemde speltakken.
Binnen Scouting Nederland zijn er vijf speltakken:

Welkom bij Scoutingvereniging de Struners uit Stedum. Wij zijn een sterk groeiende vereniging. Binnen onze scoutinggroep vind je ook alle speltakken. Sinds begin 2019 hebben we ook een beversgroep. De opkomsten zijn iedere week behalve in de schoolvakanties. 

De indeling van de (jeugd)leden gebeurt bij een van de betreffende speltakken die bij hun eigen leeftijd past.Dit zijn vrijwilligers (17+) die zich inzetten om een groep te leiden/begeleiden.Dat gebeurt door de leiding! Maar hoe worden deze groepen eigenlijk aangestuurd?

70975105 1793079050822109 5169687765796782080 oBij de Welpen en Scouts worden de opkomsten door hun verzorgd. Scouts mogen ook hun eigen input hier aan geven.
Bij de avontuurlijke Explorers worden de opkomsten zelf bedacht. De leiding heeft hier meer de rol van een begeleider, welke adviezen geven op het gebied van alles van veiligheid tot aan haalbaarheid. Hierdoor ben je constant jezelf aan het ontwikkelen, zowel als leiding als jeugdlid. Jong en oud leren constant nieuwe dingen. Dit maakt het tot een ondekkingsreis van het leven.  Je leert steeds meer!

Echter is er ook ruimte voor mensen van buitenaf die graag leiding willen worden. Wilt u/Wil je graag leiding worden? Dat kan! Neem dan contact op met een van de teamleiders van de speltak waar uw intresse naar  stuur een email naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..