Scouting tijdens 2e lockdown

coronaNederland is tot en met 9 februari in lockdown. Scouting neemt daarom haar verantwoordelijkheid om contacten gedurende deze periode tot een minimum te beperken.
Scouting past niet binnen de smalle definitie die de overheid in deze lockdown aan sportactiviteiten heeft toegekend.
Voorgaande betekent dat de opkomsten, kampen en activiteiten die de komende weken, tot 9 februari gepland stonden, NIET doorgaan....

Kampenoverzicht 2020

Onderstaand overzicht is door de coronacrisis niet gehaald.

Kampenoverzicht 2020 de Struners

Hieronder vindt u het overzicht aan kampen dat in 2020 aan de leden wordt aangeboden. Per kamp is aangeduid wie het organiseert en voor welke speltak het bedoeld is. Zijn er vragen, met name ook over heimwee of zaken die bijzondere aandacht behoeven, dan graag de leiding vragen of contact opnemen met het bestuur. We proberen dan in overleg een oplossing te zoeken, zodat de kinderen als het enigszins kan  wel deelnemen, maar ook aan zo’n activiteit kunnen wennen. Kamperen hoort bij scouting en is erg leuk en gezellig. Uiteraard staat het eenieder vrij al dan niet deel te nemen. Als het u leuk lijkt te helpen met zo’n activiteit (vervoer, tenten opzetten), dan horen we dat ook graag. De kampen zijn kostendekkend, gebaseerd op het principe dat leiding alleen de directe overnachtings-kosten betaalt. Hun eten en een versnapering wordt uit het kampbudget betaald.

Lees meer: Kampenoverzicht 2020

Noordelijk Pinksterkamp

Wat is het Noordelijk PinksterKamp?

Het Noordelijk PinksterKamp (NPK) is het grootste jaarlijks terugkerende scoutingkamp van Europa. Het hoofddoel van het evenement is het leggen van nieuwe contacten en het onderhouden van bestaande contacten met andere scoutinggroepen. Daarnaast is het ook gewoon een spannend en avontuurlijk kamp waarbij je kampeervaardigheden kunt leren (verbeteren) en waarbij ook allerlei spellen en andere scoutingtechnieken aan

Meer informatie kunt u vinden op: https://www.noordelijkpinksterkamp.nl/npk/

Zomerkamp

Elk jaar wordt er in de zomervakantie (vaak in de eerste week) ongeveer een week naar een locatie bv. Dwingeloo gegaan.

Een kort verslag van het kamp van het zomerkamp van 2018.
Zomerkamp in een hittegolf is te doen. De kinderen die meegingen op het zomerkamp van de Struners en hun begeleiding waren in

Lees meer: Zomerkamp

Kamperen in de herfst

In het weekend van 5 en 6 oktober zijn de oudste groepen van scouting de Struners een weekend wezen kamperen in Sellingen. In deze tijd moet een klei-scoutingclub toch ook  naar een echt bos, herfstkleuren zien, tamme kastanjes zoeken, en deze poffen op een vuurtje. Op vrijdagavond kwamen we aan, iets later dan gepland, want wat nooit gebeurt gebeurde nu wel, bij Groningen in de file door een dichte Eemshavenweg.

Lees meer: Kamperen in de herfst

struners logo

Corona Maatregelen

Wat betreft het Corona virus volgt Scoutingvereniging de Struners het advies en de richtlijnen van het RIVM en Scouting Nederland.

Meer informatie over Corona en wat wel en niet mag is te vinden via de website van Scouting Nederland via onderstaande link.

Scouting & Corona vragen/antwoorden en updates

vrijw gezocht