Ieder jeugdlid van Scouting de Struners betaalt evenveel contributie.
De contributie per jaar voor 2021 is:

Bevers  € 120,-  per jaar 
Welpen € 120,- per jaar
Scouts € 120,- per jaar
Explorers € 120,- per jaar
Stam  € 35,- of 75,- (incasseren eens per jaar)
Roverscouts € 120,- per jaar
Leiding  € 35,-  (incasseren eens per jaar)


We incasseren eens per kwartaal en wel op de volgende data  1 april, 1 juli, 1 oktober.
De contributie wordt door de penningmeester via een automatische incasso geïncasseerd. Bij de penningmeester kun je terecht met al je vragen met betrekking tot de contributie.

Verder dien je rekening te houden met de kosten van de Scoutfit, groepsdas en bijdragen voor weekend- en zomerkampen. Er wordt per kamp een apart bedrag gerekend dat kampgeld wordt genoemd, in het kampgeld zitten bijvoorbeeld alle kosten voor de kampen; zoals eten, verzekering, huur van accommodatie (of kampeerterrein), activiteiten, etc.

InkomstenContributie 1024x400

De inkomsten van Scouting de Struners komen voor een groot deel uit de contributie. We proberen de contributie zo laag mogelijk te houden. NL DOET en de Jantje Beton collecte zijn daarvan goede voorbeelden.

Wat krijgt uw kind voor dit geld?

Het belangrijkste is natuurlijk het lidmaatschap van onze Scoutinggroep. Dit houdt in dat uw kind wekelijks mag meedraaien met de opkomsten! Ook krijgt uw kind een Scouting Magazine met daarin nieuwtjes, tips en een leuke Scoutingstrip. Daarnaast is het met behulp van het online registratiesysteem Scouts Online gemakkelijk om contactgegevens te bekijken en aan te passen. Ook kunt u in Scouts Online de Scoutcard van uw kind downloaden. Dit is de lidmaatschapskaart van Scouting Nederland waarmee uw kind korting krijgt bij de ScoutShop en diverse kampeerterreinen in binnen- en buitenland. Deze kaart kunt u, na de officiële inschrijving, downloaden op www.sol.scouting.nl.