Bijgaand een berichtje over de succesvolle NL doet dag. Er was een fotograaf, en die heeft er meer, maar dat kost nog even tijd om die te krijgen. Dat raakt ook een punt waarover we u willen raadplegen: wilt u als antwoord op deze mail aangeven of uw kind in beeld mag komen op de website van de Struners en op Facebook? Dit is inmiddels al wel een standaard vraag op het inschrijvingsformulier, maar we willen dit ook graag weten van de ouders/verzorgers van de huidige leden en zullen er dan rekening mee houden.

Dan nog even verslag van vandaag, NL Doet.

Onder prachtige weersomstandigheden is een aantal ouders/verzorgers actief aan de slag gegaan om onze scoutingvereniging te helpen, o.a. met o.a. verdienstelijk kloven door Cher Ketelaar en de moeder van Mylena (stoer!), maar ook met ramen lappen (Marike Goossen is hier heel goed in, en het werk is netjes afgemaakt door Beatrijs Douma), vuil rapen en hout bij elkaar zoeken in het bos. De ouders van Leine hebben met de welpen stenen gesjouwd, Gerke Eisses heeft het tegelpad gerepareerd en zo zijn we heel erg goed opgeschoten. Ik vergeet vast nog ouders, maar ook voor hen geldt: heel hartelijk dank, en vooral ook de leiding en kinderen, die zich erg goed hebben ingezet. Ook het gezin uit Woltersum dat de handen uit de mouwen stak in het bos (www.erikstaal.nl) was bijzonder welkom. Het was een bijzonder geslaagde dag.

Dinsdag tellen we het Jantje Beton geld, daarover hoort u dan meer. Met uw hulp waren we heel blij, want het moment van de collecte overviel ons een beetje. Het was twee weken eerder dan anders, en daar waren we nog niet helemaal op ingesteld. Dankzij een flinke groep ouders is er in Stedum, Ten Boer en Middelstum gecollecteerd. Leiding en explo’s hebben Westeremden en Ellerhuizen gedaan, top!