Tussen 11 en 15 jaar
Zaterdag 10:00-12:30 
Leiding Emma, Simone en Arjen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. afmelden 

Het buitenleven lonkt en het land, het water en de lucht zijn favoriete plekken om op ontdekkingstocht te gaan. Scouts leren hoe ze moeten organiseren. Daar helpt de leiding je natuurlijk nog bij.

Wanneer? Elke Zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur

Wat doen Scouts? Uitdagende scoutingtechnieken, team-building, je eigen kwaliteiten ontwikkelen, je grenzen leren kennen en je horizon verbreden, je sociaal ontwikkelen

Wat voor activiteiten doen de Scouts? Grote bosspelen (Smokkelspel, Mr.X), Survival technieken aanleren (Vuur maken ,Eetbare dingen zoeken in de natuur etc.), Het pionieren van keukens,nutsmiddelen en andere bouwwerken. Dit zijn enkele voorbeelden van het ruime assortiment.

Wat kun je aan het einde van het Scoutstraject?

Zelfredzaam,groepsgevoel ontwikkeld, een klein team aansturen, beperkte verantwoordelijkheid dragen, eigen ik ontwikkeld,kwaliteiten ontwikkeld die nodig zijn bij de Explorers. Geavanceerde scoutstechnieken geleerd zoals vuurmaken met meedere houtsoorten,technieken etc.

Houd je van avontuur? En van kamperen?

Ben je 11 a 15 jaar? Dan is de scouts wat voor jou! 

Kom dan gerust een opkomst kijken. Of meld je aan via deze link

Je mag 2 x vrijblijvend komen kijken.

Patrouille

Een team is een essentiëel onderdeel van de Scouts speltak. Binnen de Scouts wordt dit een patrouille genoemd. Aan het hoofd staan een Patrouilleleider en een Assistent patrouille leider. Dit zijn de oudere,meer ervaren kinderen. Zij sturen de patrouille waar je deel van uit maakt aan. De patrouilleleider staat aan het hoofd. De assistent patrouilleleider assisteert hierbij en kan zo nodig de patrouilleleider vervangen tijdens afwezigheid van de patrouilleleider. Het leidingteam deelt de kinderen in. U kind leert hierdoor efficiënt samen te werken in een diverse groep en kan zo zijn/haar kwaliteiten ontwikkelen.

Activiteitsgebieden

Binnen elke speltak hebben we 6 activiteitsgebieden. Dit zijn uitdagende scoutingtechnieken,sport en spel,expressie,buitenleven,identiteit,internationaal en tenslotte veiligheid en gezondheid. Om een zo gebalanceerd mogelijke planning te bieden en de kinderen voldoende uitdaging te geven stellen wij de planning samen uit afwisselende activiteiten uit deze gebieden. Hierdoor leren de kinderen uiteindelijk allerlei nieuwe kwaliteiten te ontwikkelen.

Kampen 

Kamp bij de Scouts is altijd een hele aangelegenheid! Er zijn verschillende kampen in het jaar. Zo kunnen de Scouts mee naar de Noordelijke Hike Wedstrijden, of een mini-kamp. Een kamp waar je met je eigen groep een weekend gaat kamperen. Dat doen we om ons voor te bereiden op het Noordelijk Pinksterkamp.

Dit is het grootste kamp van het jaar. Daar komen alle groepen van het Noorden bij elkaar om gezellig samen op kamp te gaan. Meer informatie over het kamp vind je op www.noordelijkpinksterkamp.nl. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om mee op zomerkamp te gaan. Tijdens het zomerkamp ga je een week weg met de hele groep. De locatie varieert en wordt elk jaar gekozen tijdens een groepsraad, welke een algemeen overleg is en maandelijks plaats vindt.

NHW 

Ook kun je als Scout meedoen aan de NHW(Noordelijke Hike Wedstrijden. Je gaat dan met een groepje een weekend weg. Je gaat dan overdag een hike lopen. Na de hike ga je je eigen eten koken en je tent opzetten.

Kort samengevat ga je zonder leiding van je eigen groep een weekend kamperen en hiken. Elke hike heeft zijn eigen subkampleiding. Dit kan leiding zijn van andere groepen. Ook leiding kan zich opgeven voor de NHW. Alleen gaat de leiding niet hiken maar zal de leiding op een post gaan staan of gaan ze mee als kampleiding.