Scouting tijdens 2e lockdown

coronaNederland is tot en met 9 februari in lockdown. Scouting neemt daarom haar verantwoordelijkheid om contacten gedurende deze periode tot een minimum te beperken.
Scouting past niet binnen de smalle definitie die de overheid in deze lockdown aan sportactiviteiten heeft toegekend.
Voorgaande betekent dat de opkomsten, kampen en activiteiten die de komende weken, tot 9 februari gepland stonden, NIET doorgaan....

Tussen 15 en 18 jaar
vrijdag  19.30-22.00 uur  

Begeleiding: Gerke

 

 

In het explorerprogramma zit een logische opbouw, waarbij explorers ieder jaar weer iets anders leren. Na de installatie leren explorers de afdeling kennen, maken ze voor het eerst zelf programma’s en organiseren ze hun eigen opkomsten.

Hierdoor leren ze:

- Leidingevende kwaliteiten te ontwikkelen

- Inzicht te verkrijgen in organiseren en hun eigen organisatie

- Planmatige vaardigheden te ontwikkelen en bevorderen

In het tweede jaar als explorer weten ze al precies hoe alles werkt. Ze kunnen zelf een opkomst organiseren en kijken met de oudere explorers mee hoe je een weekend of de expeditie organiseert. Tijdens het derde jaar als explorer besturen ze zelf de afdeling en nemen ze grotere projecten op zich. Zo komen ze ieder jaar bij de explorers nieuwe uitdagingen tegen. 

struners logo

Corona Maatregelen

Wat betreft het Corona virus volgt Scoutingvereniging de Struners het advies en de richtlijnen van het RIVM en Scouting Nederland.

Meer informatie over Corona en wat wel en niet mag is te vinden via de website van Scouting Nederland via onderstaande link.

Scouting & Corona vragen/antwoorden en updates

vrijw gezocht